Cantonese Dry Fried Prawn, Ni Resipi Halalan Thoyyiban


Cantonese Dry Fried Prawn, Ni Resipi Halalan Thoyyiban

Sat, 17 Oct 2020 | By rasanakmasak | 27 Hits

Masakan Cina memang sedap dinikmati namun kebanyakan resipi asalnya menggunakan wain beras atau dry sherry Tapi resipi yang dikongsikan oleh Fatin Damia ni sah sahlah halalan toyibbanRasanya tetap mantap dan sedap boleh buat kat rumah dah terjamin kebersihan dan kehalalannya Jom semak resipi Fatin Damia yang juga dikenali sebagai kakak cantikUdang tu pun nampak cantik aje atas pinggan heheheCANTONESE DRY FRIED PRAWNBAHANBAHAN 20 25 ekor udang sederhana besar1 sudu besar bawang putih cincang halus12 sudu besar halia muda cincang halus >>READ MORE



ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageResipi Bomboloni Lembut Dengan Inti Nutella Yang Cair Di Mulut!
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 7 | MY

Asalnya bombolini ini dari Itali dan ia menjadi rebutan buat penggemar kudapan manis Bomboloni ini disajikan dengan rupa yang berbeza dari donatJika donat dibentuk bulat serta mempunyai lubang di bahagian tengahnya bomboloni tidak berlubang Bombolini diisi dengan pelbagai jenis topping dengan pelbagai rasa dan dibaluti gula halus pada bahagian permukaannya Bomboloni Nutella antara yang digem...

no imageCara Buat Nasi Minyak Hujan Panas Bersama Ayam Masak Merah & Dalca Telur. Resipi Lengkap Gerenti
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 13 | MY

Bila dah teringin lauk pauk kenduri jadi kita masaklah special hari ni Gandingan lauk pauk kenduri yang biasa dijamu ketika kenduri adalah Nasi Minyak Hujan Panas Bersama Ayam masak Merah Dalca Telur dan Papadom Memang puas hati makan bila dihidangkan lauk sebegini Dapur kan kita punya so jom kita realisasikan hajat nak makan lauk pauk kenduriNasi Minyak Hujan PanasBahanbahan3 cawan beras...

no imageResipi Puding Horlicks Gula Merah Memang Sedap. Jika Dijual,Memang Laku Keras
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 9 | MY

Siapa saja yang menolak jika dihidangkan dengan puding Rasa manis dan kenyal membuat banyak orang ketagihan Buatnya juga tidak susah pun Ada juga yang menjana pendapatan dari menjual puding dalam bentuk cawan dengan pelbagai rasaPelbagai variasi boleh anda cuba dengan rasa yang enak dan bentuk yang menarik Bagi yang ingin cuba bolehlah buat puding horlicks gula merah ini Memang padu rasaP...

no imageResipi Apam Beras Eno Yang Lembut & Enak
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 9 | MY

Apam beras merupakan antara kuih yang tidak lapuk dek zaman Memang enak jika apam beras digandingkan bersama kelapa parut yang masinmasin berlemak Resipi apam beras kali ini dikongsi oleh Siti Zainab Mahmud Jom kita cuba resipi iniAPAM BERAS ENOBAHANBAHAN2 cawan tepung beras beli online DISINI1 cawan gula1 cawan air2 cawan nasi tapai perap nasi sejuk ragi selama 2 hari1 sudu besar se...

no imageAneka Resipi Sotong Yang Mudah & Menyelerakan
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 7 | MY

Rasanya ramai yang bekerja dari rumah kerana penularan wabak Covid19 yang semakin membimbangkan Malah kita juga digalakkan untuk memasak sendiri di rumah Para ibu tentu sudah kehabisan resipi untuk memasak buat keluarga tercinta Jadi kami kongsikan aneka resipi sotong yang enak dan mudah untuk disediakan1 SOTONG SAMBAL PETAIBAHANBAHANBawang putih dikisarBawang merah dikisarCili kisa...

no imageNak Tahu Cara Buat Ayam Goreng Yang Sedap? Ikut Resipi Ni!
Sat, 17 Oct 2020 16:09 | Hits : 25 | MY

Tengok gambar pun dah tahu sedap kan Nak buat ayam goreng yang sedap ada caranya Kena perap dengan bahan terpilih Barulah ayam goreng tu sedap sampai ke tulang Ada tip yang boleh korang ikutAyam goreng boleh dianggap lauk yang tak jemujemu dimakan Kali ni RASA nak kongsikan resipi ayam goreng paling sedap Memang terbaik rasa dia Resipi ini dikongsi oleh Zana Mokhtar di facebook group RA...

no imageResipi Hokkaido Baked Cheese Tart Yang Sedap & Mudah
Sat, 17 Oct 2020 16:08 | Hits : 21 | MY

Sedapnya Hokkaido Baked Cheese Tart ni Kalau dibeli harga agak mahal Jadi apa kata buat sendiri menggunakan resipi yang dikongsi oleh Azizi Zamani Dapat hasilkan banyak dan memang puas makan Jom lihat bahanbahan yang diperlukanCARA BUAT HOKKAIDO BAKED CHEESE TARTBAHAN KULIT TART100 gm marjerin beli online DISINI30 gm gula kastornbsp beli online DISINI150 gm tepung gandumnbsp beli o...

no imageResipi Daging Masak Sos Tiram Yang Sangat Sedap!
Sat, 17 Oct 2020 16:08 | Hits : 20 | MY

Daging lembu sebenarnya sangat sedap kalau pandai dimasak dengan betul Teknik menggoreng adalah salah satu cara memasak daging yang sedap dan menyelerakan Kali ini RASA nak kongsikan cara masak daging goreng sos tiram bersama kacang pisDAGING GORENG SOS TIRAM BERSAMA KACANG PISBahan Perapan Daging500 gram daging hiris nipis1 sudu kecil garam1 sudu kecil gula1 sudu kecil kicap BELI DI SINI1...

no image3 Resipi Menggunakan Ubi Keledek, Kaya Dengan Nutrisi
Sat, 17 Oct 2020 16:08 | Hits : 20 | MY

Kalau biasa kita gunakan ubi kentang dalam masakan apa kata gunakan ubi keledek Selain rasanya yang enak ia mempunyai khasiat yang pelbagaiKajian menunjukkan daun keledek kaya dengan polifenol lutein vitamin A dan B kalsium serta zink Keledek juga kaya dengan protein dan boleh menambahkan keperluan protein harian yang diperlukanKeledek juga sumber vitamin C yang baik Vitamin C penting u...

no imageResipi Miang Pla Pao & Sos Hijau Thai. Serius Memang Sedap!
Sat, 17 Oct 2020 16:08 | Hits : 27 | MY

Miang Pla Pao adalah sajian yang tidak asing lagi di Thailand Jika ke Kelantan ada restoran yang menyajikan sajian ini Sangat sedap Selain ikan tilapia boleh juga menggunakan ikan siakap aneka makanan laut seperti sotong udang kerang dan bermacammacam lagi Paling penting sosnya harus sedap Makan pula dengan aneka ulam dan sayur segar cukup mengenyangkan Cubalah Saudari Noor Hayato ...


Senarai Hotel Wajib Dikunjungi Cuti Sekolah
Sat, 17 Oct 2020 16:08 | Hits : 262 | MY


Website Online Counter