Yee Mee Goreng Yang Simple


Yee Mee Goreng Yang Simple

2021-01-14 | By aziekitchen | 12 Hits

Saya memang suka rasa yee mee yang kenyal kenyal bila dikunyah Dulu suka jer makan yee mee bila ke restoran Homst tapi sejak mereka berpindah dari outlet Kota Damansara dah lama tak makan yee meenbspCari cari apa yang boleh dimasak dalam peti ais Semua tak ada Yang ada hanya sebungkus yee mee Saya guna 3 ketul yee meenbsp Itu pun yang ada hanya telur sayur bok choi dan kubis sahajanbspSebenarnya di dapur kita kalau ada telur dan ikan bilis semua boleh jadi sedap Bahan utama kalau nak menyedapkan masakan bagi saya ialah ikan bilis >>READ MORE



ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageHomestudio guna tenaga solar? | Simple Hybrid Solar System
Sat, 16 Jan 2021 18:01 | Hits : 9 | MY

Nah parojek baru saya Saya tukar homestudio saya full guna tenaga solar Amacam Cool Dari lampu camera sampai komputer saya semua guna solar Barang utama yang saya guna 100Ah SLA Battery httpstproductlinkioa062vtm Hybrid Solar Inverter 1K...

no imageYANG SELALU GAGAL GORENG TELUR MATA BOLEH CUBA CARA NI
Fri, 01 Jan 2021 10:03 | Hits : 13 | MY

YANG SELALU GAGAL GORENG TELUR MATA BOLEH CUBA CARA NI Telur mata ni kalau ada yang masih tak tahu telur yang di goreng sementara bahagia kuning dia kekal dalam bentuk asal Telur kuning tu biasanya akan di masak dengan separuh masak Bila di pecahkan masa nak makan nanti dia akan jadi macam cecair pekat macam krim tu Memang sedap bagi yang sukaTelur mata ni bagi sesetengah tempat panggil tel...

no imageIkan Sebelah Goreng Berlado
Wed, 30 Dec 2020 06:31 | Hits : 12 | MY

Telah lama saya tidak mengemaskini dan update resepi di blog Kadang kadang saya jadi hilang semangat untuk update kerana setiap kali saya update jumlah mereka yang membaca entri baru sangat sedikit walaupun pelawat pada hari tersebut adalah tinggiKenapa ini terjadi Sebabnya kerana pembaca tidak klik follow blog saya atau dengan kata lain tidak subscribe Jadi mereka tidak menerima notificatio...

no imageGelagat Ibu Kucing Tawarkan Anaknya Untuk Digoreng Bikin Geli Hati
Tue, 29 Dec 2020 07:30 | Hits : 19 | MY

ampnbspSeperti manusia ibu kucing juga sangat over protective terhadap anakanaknya Sifat keibuan agresif dalam ibu kucing adalah perkara biasa Hormon menyebabkan kebanyakan mamalia mengembangkan naluri perlindungan terhadap keturunannyaJadi tidak hair...

no imageDaging Goreng Cili Api Senang Bak Hang
Thu, 24 Dec 2020 17:31 | Hits : 12 | MY

Masakan daging memang disukai ramai Tambahtambah bila dimasak pedas memang cukup rasa dan buat bertambah nak makan Daging goreng cili api ni sangat mudah nak masak rasanya pun tidak mengecewakanDaging Goreng Cili ApiBahan A12 kilo dagingpotong nipis3 labu bawang besar5 ulas bawang putih1 inci haliaSemua bawang halia di atastumbuk Kalau malas boleh kisarBahanBCili api ikut sedap rasa...

no imageRahsia Masak Maggi Goreng Ala Kedai Mamak Yang Enak & Tidak Masin
Wed, 23 Dec 2020 17:31 | Hits : 48 | MY

Maggi goreng merupakan antara menu kegemaran ramai kalau pergi ke kedai mamak Kalau rindu nak makan maggi goreng mamak tak perlu ke kedai dah Boleh je buat sendiri di rumah menggunakan resipi yang dikongsi oleh Nana Sabrina Sarsan Mudah sahaja cara nak membuatnya Jom kita cuba lihat resipi perkongsian beliauMAGGI GORENGBAHANBAHAN3 bungkus maggi rebus separuh dan toskan air1 biji bawang ...

no imageResipi Nasi Briyani Simple & Daging Masak Kandar. Hidangan Untuk 7-8 Orang Makan
Sat, 19 Dec 2020 17:31 | Hits : 19 | MY

Hari minggu ni ada request nak makan special Jadi kita buatlah masakan istimewa iaitu nasi briyani simple lengkap dengan daging masak kandar Kalau biasa makan di kedai dengan menu ini boleh buatnya sendiri secara homemadeRESIPI NASI BRIYANI SIMPLEBahanbahan1 kg beras basmathi rendam 12 jam dan sejatkan1 sudu besar minyak sapi5 sudu besar marjerin planta atau apaapa marjerin pun boleh3...

no imageIkan Goreng Kuah Masam Manis, Menu Ringkas Tapi Sedap
Fri, 18 Dec 2020 10:31 | Hits : 21 | MY

Tiada idea nak masak apa Jom kita cuba resipi ikan goreng kuah masam manis yang dikongsi oleh Hana A Razak ini Menunya cukup ringkas tapi membuka selera Nak masaknya pun tidak susah Jom kita lihat resipinyaIKAN GORENG KUAH MASAM MANISBAHANBAHANIkan kembung digoreng2 sudu bawang putih dan bawang merah dikisar2 sudu cili dikisar1 sudu sos tomato1 sudu sos ciliGula perangGaramCapsicumLo...

no imageBuat Sendiri Mi Goreng Stail Mamak. Masak Sekejap Tapi Punyalah Sedap
Tue, 15 Dec 2020 14:30 | Hits : 35 | MY

Kalau pergi restoren mamak mi goreng ini selalu kita pesan Tak tahu kenapa mi goreng mamak ini rasa sedap je Makan waktu panas dapat pula basah bersalut dengan telur memang terbaik Tapikan menu ini boleh saja kita buat sendiri sendiri di rumah Lag...

no imageResipi Campak Campak Ayam Goreng Kari,Puas Makan Rangup Di Luar, Lembut Di Dalam
Fri, 11 Dec 2020 17:31 | Hits : 18 | MY

Menu ayam goreng kalau dibuat memang jadi rebutan Jadi nak dapatkan rasa yang sedap kenalah tahu rahsianya Biasanya kalau ayam goreng kita goreng kunyit jekan Kalau rajin sikit jadi ayam goreng berempah Tapi kali ni bella nak share resipi campak campak ayam goreng kari Jom kita mulakanBahanbahan12 ekor ayamBahan A3 ulas bawang putih1 inci halia5 tangkai cili kering5 sudu makan serbuk ka...


Senarai Hotel Wajib Dikunjungi Cuti Sekolah
Fri, 11 Dec 2020 17:31 | Hits : 262 | MY


Website Online Counter