Susu Halia Homemade, Sedap Dan Berkhasiat


Susu Halia Homemade, Sedap dan Berkhasiat

Sat, 17 Oct 2020 | By rasanakmasak | 24 Hits

Tak kira masih muda atau sudah berusia masalah angin dalam badan boleh dihadapi oleh sesiapa sahaja Jika anda kerap rasa sebu itu adalah salah satu tanda anda mempunyai masalah angin dalam badan Masalah angin dalam badan memang kerap berlaku apatah lagi dengan corak pemakanan dan gaya hidup yang kurang sihat Angin yang ada dalam badan membuatkan kita rasa tak sedap badanSelalunya apabila rasa tak sedap badan kita akan rasa lenguh kaki sengal badan rasa nak sendawa tapi tak lepas sebab tersekatsekat Perut pulak rasa sebu je Inilah antara >>READ MORE



ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageIni Cara Masak Udang Harimau Goreng Butter Mozarella, Memang Sedap Teruk
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 4 | MY

Salah satu cara nak buat udang goreng yang sangat sedap Campur dengan mentega dan juga keju mozarella Resipi ini dikongsi oleh Bunga di facebook group Rasa Share Resipi Jom tengok lepas tu boleh try buatUDANG HARIMAU GORENG BUTTER MOZARELLABAHANBAHAN1 sudu kecil serbuk kunyitGaram secukupnya BELI DI SINI5 ekor udang harimauMinyak masak secukupnya5 sudu besar mentega BELI DI SINI1 biji b...

no imagePernah Makan Asam Pedas Letak Kelapa Bakar? Try La. Sedap Betul!
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 4 | MY

Satu lagi cara masak asam pedas adalah diletakkan kelapa bakar Sedap sungguh rasanya Peminat asam pedas pasti pernah makan asam pedas yang dimasak dengan kelapa bakar Kan Rasa dia memang lain sikit sebab bila digigit akan rasa lemaklemak kelapa tu Memang makin sedap rasa makan lauk ni Sambilsambil hirup kuah asam pedas tuBAHANBAHAN2 keping ikan tenggiri3 tangkai daun kesum4 sudu besar...

no imageResipi Puding Horlicks Gula Merah Memang Sedap. Jika Dijual,Memang Laku Keras
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 4 | MY

Siapa saja yang menolak jika dihidangkan dengan puding Rasa manis dan kenyal membuat banyak orang ketagihan Buatnya juga tidak susah pun Ada juga yang menjana pendapatan dari menjual puding dalam bentuk cawan dengan pelbagai rasaPelbagai variasi boleh anda cuba dengan rasa yang enak dan bentuk yang menarik Bagi yang ingin cuba bolehlah buat puding horlicks gula merah ini Memang padu rasaP...

no imageNasi Lemak Basmathi Paling Sedap, Padan Dengan Sambal Kerang. Paduuu.
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 4 | MY

Nasi Lemak memang tak lengkap tanpa padanan sambalnya Masak nasi lemak guna beras basmathi pun gerenti sedap gak lembut berderai dan sedap nasinyaNi dia resipi perkongsian daripada Mariana Zainal yang bestnya siap dengan sambal kerangnya sekali Terbaiklah MarianaNASI LEMAK BASMATHIBAHANBAHAN 4 cawan beras basmathi1 cawan santan pekat5 cawan airSebesar ibu jari haliahiris1 biji bawang b...

no imageKari Daging Style India, Memang Sedap!
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 5 | MY

Kari memang ada macammacam versi Ada yang bersantan ada yang tidak bersantannbspKari daging style India ni bezanya dengan kari masyarakat Melayu adalah tiada penggunaan santan Rasanya sedap dan berempah Memang sedap untuk dimakan dengan nasi panas ataupun dicecah dengan rotiKARI DAGING ALA INDIABAHANBAHAN1 kg daging lembu2 peket kecil rempah kari daging BELI DI SINI3 sudu besar kerisi...

no imageDiet Tapi Nak Makan Sedap, Jom Try Chicky Wrap dan Healthy Sandwich
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 4 | MY

Kreativiti di dapur bergantung pada cara dan apa yang dimasak Kalau sedang diet memang kena kreatif untuk menyediakan hidangan sesuai dengan keperluan kalori dalam badanSekarang ni banyak je menu sihat tapi sedap Jadi korang janganlah anggap nak diet kena makan makanan yang taste less tau Jom buat makanan yang sihat niCHICKY WRAPBahanBahan1 keping isi ayam bahagian dadaMinyak masak untuk ...

no imageSos Thai Homemade Yang Sedap, Tak Perlu Guna Banyak Bahan
Thu, 29 Oct 2020 13:28 | Hits : 4 | MY

Sos pencicah thai merupakan antara sos yang digemari ramai Rasanya yang masam manis memang sedap apatah lagi jika dimakan bersama keropok lekor Sebenarnya tak susah pun nak buat sos thai sendiri Boleh guna resipi yang dikongsi oleh Nurul Mansor Menariknya resipi ini tida menggunakan banyak bahan Jom cubaSOS THAIBAHANBAHAN4 biji cili besarSegenggam cili padi merah dan hijau6 ulas bawang ...

no imageJOM MEMBURU MAKANAN SEDAP DI KUALA LUMPUR
Sun, 25 Oct 2020 21:11 | Hits : 12 | MY

JOM MEMBURU MAKANAN SEDAP DI KUALA LUMPURSapa tak suka makan Semua orang suka makan Sebab makan ni selain untuk hidup Kadang kadang jadi satu terapi kepada stress Bila dapat makanan sedap kita jadi happy Berbanding kalau lapar Moody lemau semua ada laSebab tu kalau kita melancong atau melawat kemana mana tempat salah satu aktiviti yang kita akan buat adalah memburu makan sedap di temp...

no imagePuding Laici Mudah Dan Sedap
Sun, 18 Oct 2020 18:11 | Hits : 24 | MY

Aduhaai sabar lah berbanyak banyak Mulai pukul 1200 pagi 14 Oktober 2020 hari Rabu kawasan saya akan diletakkan dalam perintah kawalan pergerakan bersyarat PKPBnbspSebagai pesara saya sebenarnya tidak kisah sangat PKPB tapi kasihan dengan orang yang berniaga atau yang bekerja sendiri yang akan terjejas teruk Kesian juga dengan pelajar pelajar yang akan menduduki peperiksaan SPM Begitu j...

no imageNak Tahu Cara Buat Ayam Goreng Yang Sedap? Ikut Resipi Ni!
Sat, 17 Oct 2020 16:09 | Hits : 22 | MY

Tengok gambar pun dah tahu sedap kan Nak buat ayam goreng yang sedap ada caranya Kena perap dengan bahan terpilih Barulah ayam goreng tu sedap sampai ke tulang Ada tip yang boleh korang ikutAyam goreng boleh dianggap lauk yang tak jemujemu dimakan Kali ni RASA nak kongsikan resipi ayam goreng paling sedap Memang terbaik rasa dia Resipi ini dikongsi oleh Zana Mokhtar di facebook group RA...


Senarai Hotel Wajib Dikunjungi Cuti Sekolah
Sat, 17 Oct 2020 16:09 | Hits : 262 | MY


Website Online Counter