Hanya 2.6 Peratus Pencarum Kwsp Mampu Bersara Selesa


2023-01-25 | By mykmu | 8 Hits

Hanya 26 peratus pencarum KWSP mampu bersara selesa Kirakira 97 peratus pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja KWSP berusia 55 tahun dan ke bawah tidak mempunyai paras simpanan ideal sebanyak RM600000 untuk bersara dengan selesa di bandar utama Menurut data terkini KWSP hanya sebilangan kecil iaitu 26 peratus atau 350000 pencarum daripada 131 juta pencarum berusia 55 tahun dan ke bawah mencapai paras kecukupan simpanan atau paras ideal itu Anggaran simpanan persaraan ideal RM600000 itu dikeluarkan oleh KWSP bagi membolehkan seseorang >>READ MORE

ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageSliding Door Almari Terkeluar Dari Landasan? Ini Cara DIY Tak Perlu Beli Almari Baharu
Mon, 30 Jan 2023 06:32 | Hits : 2 | MY

Almari yang telah lama dibeli selalunya akan mempunyai masalah pintu gelangsar atau 8216sliding door8217 yang sukar dibuka atau tidak lagi lancar apabila menolaknya Mulalah diri rasa nak tukar baru tapi untuk membeli sebuah almari bukanlah kecil harganya Justeru itu sekiranya anda menghadapi masalah pintu gelangsar yang sering terkeluar dari landasan apa kata anda cuba tips DIY yang dik...

no imageNak Jadi Pelakon Ke Pelac*r? Isu Heroin Drama Tersuka Suami Orang, Ini Respon Pedas Nabila Hud
Mon, 30 Jan 2023 07:30 | Hits : 10 | MY

Garagara pendedahan Bella Astillah mengenai dakwaan seorang pelakon wanita yang bergandingan dengan Aliff Aziz telah mengganggu rumah tangga yang dibina pelakon Nabila Huda tampil memberi respon amp8216pedasamp8217 terhadap isu itu Nabila meluahkan ras...

no imageRoti Kukus Gebu Ni Memang Puas Hati Makan
Mon, 30 Jan 2023 10:35 | Hits : 3 | MY

Minum petang dengan hidangan roti memang enak Tambah pula jika baru dimasak Hari ini jom kita buat roti kukus Nak makan cicah karisardin pun sedap Buat roti ni kalau doh macam lambat kembang tu jangan panik Tunggu sampai kembang elok baru kukus Nanti semasa kukus ia akan mengembang lagi Loyang jangan dibalut ketat sangat semasa kukus Nanti roti tak dapat mengembang susah nak gebuROTI...

no imageNak jual rumah RM6.5 juta, bekas isteri DDNK minta selesaikan hak dulu
Mon, 30 Jan 2023 04:00 | Hits : 9 | MY

Bekas isteri kepada seorang pakar saham negara yang popular dengan tagline Tak handsome tak apa janji kaya memohon bekas suami untuk selesaikan haknya sebelum menjual rumah milik mereka Apa yang lebih mengejut bekas isterinya menerusi Facebook Ati...

no imageTindakan Awak Kelirukan Umat Islam Berselera Makan Haiwan Hidup, Masya Masyitah Dilabel Pengotor
Mon, 30 Jan 2023 11:00 | Hits : 9 | MY

Jika sebelum ini sering di kecam kerana pemakaian yang tidak melambangkan seperti wanita bertudung kali ini nama Masya Masyitah menjadi perhatian sekali lagi kerana satu video yang dimuat naik olehnya barubaru ini Masya yang ketika ini sedang bercuti...

no imageMort de Lisa Loring (Mercredi Addams) : l'une de ses filles dvoile la cause de son dcs
Mon, 30 Jan 2023 21:30 | Hits : 0 | MY

Actu Star Merci beaucoup davoir regardSi vous souhaitez plus de nouvelles abonnezvous la chaneCLIQUEZ ICI POUR INSCRIRE httpbitlyActuStar7Mo rt de Lisa Loring Mercredi Addams lune de ses filles dvoile la cause de son dcsMusique est...

no imagePenemuan Ajaib di Kuantan, PBT Jumpa Bangsal Kereta Tengah Jalan!
Mon, 30 Jan 2023 13:32 | Hits : 1 | MY

PELIK tapi benar Ini bukan di luar negara tapi dikesan berlaku di satu kawasan perumahan di Kuantan Pahang Penemuan aneh itu dikongsi Majlis Bandaraya Kuantan MBK dalam akaun Facebook pihak berkuasa tempatan PBT dengan tiga foto sebuah van merah diletakkan dalam bangsal di tengah jalan BACA gtgtgtApaNakBuat Perlukah Angkat Bilah Wiper Selepas Parkir Kereta BACA gtgtgtTiad...

no imagePemandu Navara Mabuk Rempuh Vios, 2 Kanak-Kanak Parah
Mon, 30 Jan 2023 03:02 | Hits : 4 | MY

SEORANG lelaki yang disyaki memandu trak pikap Nissan Navara dalam keadaan mabuk melanggar belakang Toyota Vios yang hingga menyebabkan 2 beradik parah di kilometer 57 Jalan Batu PahatMersing Nur Hana Humaira yang berusia setahun enam bulan parah pada kepala mengalami pendarahan otak serta cedera pada tulang pinggul manakala kakaknya Nur Aisyah Humaira yang berusia enam tahun parah pada kepa...

no imageKes 1MDB Najib tangguh susulan kematian Sri Ram
Mon, 30 Jan 2023 16:34 | Hits : 3 | MY

KUALA LUMPUR Mahkamah Tinggi membenarkan permohonan pihak pendakwaan untuk menangguhkan perbicaraan 1MDB dihadapi Najib Razak selepas ketua pendakwa raya Gopal Sri Ram meninggal dunia pada AhadIni berikutan permintaan pihak pendakwaan bagi membolehkan pasukan itu menghadiri upacara pengebumian Sri Ram yang akan diadakan pada SelasaKami mahu menghadiri upacara pengebumian dan pembakaran mayat e...

no imageDikutuk Makin Selekeh Lepas Kahwin, Remy Ishak Tak Kisah Biasalah Peminat Lari
Mon, 30 Jan 2023 11:00 | Hits : 10 | MY

Pelakon Remy Ishak menerima kritikan diberi oleh segelintir netizen yang mengatakan dirinya semakin selekeh dan tidak terurus sejak bergelar suami kepada Ezza Yusof Pelakon berusia 41 tahun itu berkata setiap manusia yang hidup di muka bumi ini akan men...



Website Online Counter