Ini Cara Masak Udang Harimau Goreng Butter Mozarella, Memang Sedap Teruk


Ini Cara Masak Udang Harimau Goreng Butter Mozarella, Memang Sedap Teruk

Thu, 29 Oct 2020 | By rasanakmasak | 17 Hits

Salah satu cara nak buat udang goreng yang sangat sedap Campur dengan mentega dan juga keju mozarella Resipi ini dikongsi oleh Bunga di facebook group Rasa Share Resipi Jom tengok lepas tu boleh try buatUDANG HARIMAU GORENG BUTTER MOZARELLABAHANBAHAN1 sudu kecil serbuk kunyitGaram secukupnya BELI DI SINI5 ekor udang harimauMinyak masak secukupnya5 sudu besar mentega BELI DI SINI1 biji bawang holland hiris nipis5 tangkai cili padi potong serongKeju mozarella secukupnyaCARA MEMBUAT1 Lumur serbuk kunyit dan garam pada udang Gaul Panas >>READ MORE



ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageBuat Puff Pastry Sosej Sendiri, Hanya Guna Air Fryer. Mudah Tapi Sedap!
Fri, 04 Dec 2020 03:31 | Hits : 1 | MY

Mudah je nak buat puff pastry sosej hanya guna produk yang sedia ada Selain untuk minum petang puff pastry sosej ini juga boleh dibuat untuk sarapan Senang dan cepat juga sedap dimakan Jom kita cuba buat mengikut resipi Isabel Jeslyn Yek iniPUFF PASTRY SOSEJBAHANBAHANPuff pastry jenama KawanSosej ayamKepingan cheese dibelah tigaKuning telurCARA PENYEDIAAN1 Rebus atau celur sosej terl...

no imageIdzyan Kongsi Tip Simpan Bahan Masakan Dalam Peti Sejuk. Barulah Kemas Dan Mudah Nak Masak
Fri, 04 Dec 2020 03:31 | Hits : 1 | MY

Bila kita shopping barang memasak biasanya dalam kuantiti yang banyak Jadi bagaimana nak menyimpannya pula secara teratur agar mudah nak guna bila diperlukanInilah antara kelemahan bagi kebanyakan orang bila saat nak menyusun aturMenyimpan bahan makanan di dalam peti sejuk perlu dilakukan dengan tepat Jika menyimpan bahan makanan di peti sejuk secara tidak tepat akan membuat bahan makanan y...

no imageIzyan Kongsi Tip Simpan Bahan Masakan Dalam Peti Sejuk. Barulah Kemas Dan Mudah Nak Masak
Thu, 03 Dec 2020 17:31 | Hits : 5 | MY

Bila kita shopping barang memasak biasanya dalam kuantiti yang banyak Jadi bagaimana nak menyimpannya pula secara teratur agar mudah nak guna bila diperlukanInilah antara kelemahan bagi kebanyakan orang bila saat nak menyusun aturMenyimpan bahan makanan di dalam peti sejuk perlu dilakukan dengan tepat Jika menyimpan bahan makanan di peti sejuk secara tidak tepat akan membuat bahan makanan y...

no imageCara Buat Creampuff Bersama Sos. Lembut & Gebu Memang Tak Cukup Satu
Thu, 03 Dec 2020 17:31 | Hits : 5 | MY

Creampuff sering menjadi kudapan minum petang Ia sedap dinikmati bersama teh mahupun kopi Creampuff juga boleh dipelbagaikan filling dan yang biasa kita nikmati bersos kastard Buat yang pertama kali membuatnya eloklah ikut langkah yang dikongsikan ini takut tak menjadi kalau tidak ikut langkah yang tepat Kalau dah berjaya nanti bolehlah buat jualan Selamat mencubaFilling untuk creampuffB...

no imageKalau Ikut Siapa Suara Sedap, Minggu Pertama Ani Dah Keluar
Thu, 03 Dec 2020 07:30 | Hits : 10 | MY

Tampil menjelaskan mengenai kedudukan Noraniza Idris yang sering berada di tangga teratas konsert mingguan juri tetap Gegar Vaganza 7 GV7 Datuk Ramli MS berkata penyanyi itu kurang melakukan kesilapan Menurut Ramli MS Noraniza Idris atau lebih mesra...

no imageSambal Goreng Jawa, Cukup Rasa. Meratahnya Sahaja Pun Sedap
Thu, 03 Dec 2020 03:31 | Hits : 10 | MY

Makan Nasi Ambeng tanpa sambal goreng bagai tidak lengkap Di dalamnya lengkap dengan sayur pucuk kacang Panjang suhun dan sebagainya memang puas makan Sukar nak dapat sambal goreng yang kena dengan cita rasa Boleh saja membuatnya sendiri ikut resipi ini Sambal goreng kalau kena rasa meratahnya sahaja pun sedapSambal Goreng JawaBahanbahanSayur pucuk direndamUbi kentangKacang Panjang di...

no imageAir Bandung Laici Cincau Kaw. Sedap & Tak Guna Banyak Bahan
Thu, 03 Dec 2020 03:31 | Hits : 11 | MY

Sedapnya jika dapat minum Air Bandung Laici Cincau sejuk ni Terasa segar lebihlebih lagi jika cuaca panas Bagi anda yang teringin nak buat minuman ni resipi perkongsian Ben Safwan antara yang menarik perhatian dan nampak membuka selera Bahanbahannya pun tak banyak Sesuai sangatlah cuba buat petang niAIR BANDUNG LAICI CINCAU SEDAP KAW KAWBAHANBAHAN1 tin laici beli online disini1 tin su...

no imageCara Simpan Rempah Ratus Dan Bahan Masakan Supaya Tahan Lama
Thu, 03 Dec 2020 03:31 | Hits : 11 | MY

Kenikmatan sesuatu hidangan bergantung pada bahan masakan yang digunakan Antaranya bawang merah dan bawang putih cili tomato halia lengkuas dan sebagainya yang merupakan rempahrempah yang sering digunakan dalam masakanOleh itu perencah masak yang segar akan menghasilkan masakan yang penuh aroma sebaik dinikmati Namun ada juga yang masih tidak tahu menyimpan bahan masak apabila membeli sto...

no imageKari Ikan Tenggiri Yang Sedap
Wed, 02 Dec 2020 19:31 | Hits : 7 | MY

Telah beberapa hari saya sangat sangat terkesan mendengar berita keganasan warga Nigeria yang mencampakkan cucu tirinya dari tingkat 3 dan dia kemudiannya terjun dari tingkat sama dalam keadaan berbogel Belum lagi hilang ngeri dengan kes bunuh jururawat di Hopsital Serdang yang juga disyaki dilakukan oleh warga NigeriaNekad dan ganas sungguh bangsa ini Tak pastilah kalau ada manusia yang sangg...

no imageResipi Kek Coklat Sedap, Cair Di Mulut. Memang Ketagih Nak Makan
Wed, 02 Dec 2020 17:31 | Hits : 11 | MY

Siapa saja yang tak gemar dengan kek coklat Tambah pula topping diletak dengan cheese memang buat tak henti nak makan Nak sedap simpan dalam peti sejuk baru dimakan Memang berhantu sungguh kek niKek CoklatBahanbahan4 biji telurEsen vanila1cawan gula kastorAdun sebatiPukul sikit hingga kembg Tak perlu lama sangat Agakagak gula dah larut Telur dah kembang boleh henti mixMasuk 12cawan ...


Senarai Hotel Wajib Dikunjungi Cuti Sekolah
Wed, 02 Dec 2020 17:31 | Hits : 262 | MY


Website Online Counter