Asam Pedas Ikan Jenahak Azie Kitchen


Asam Pedas Ikan Jenahak Azie Kitchen

Sun, 18 Oct 2020 | By aziekitchen | 12 Hits

Hari ini iaitu pada hari kedua pelaksanaan Perintah kawalan pergerakan bersyarat PKPB di Kuala Lumpur Selangor dan Putra Jaya saya menyediakan Asam Pedas Ikan Jenahak Tiba tiba rasa nak makan asam pedas Jadi terpaksalah memasak sendiri lagi pulak lauk pauk macam ni susah nak cari yang sedap dan kena dengan selera kalau beli di restoran punnbspPagi pagi lagi saya dah ke dapur menyediakan bahan bahan dan perencah Sementara menunggu Hubby balik dari kedai untuk membeli ikan jenahak saya telah menumis bahan bahan perencahnbspSelain asam p >>READ MORE



ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageOK ke tak makan makanan pedas?
Thu, 22 Oct 2020 16:01 | Hits : 13 | MY

Majoriti orang Malaysia sudah biasa dengan hidangan berempah yang dimasak dengan cili kemudian tambah lagi dengan sambal cili api dan cili potong Itu pun ada yang kata tak cukup pedasSensasi apabila makan makanan pedas itu bukan sahaja memuaskan n...

no imageCara Masak Asam Pedas Daging Tetel Yang Sedap
Tue, 13 Oct 2020 13:11 | Hits : 10 | MY

Menu Asam Pedas Daging Tetel ni memang jadi kegemaran ramai Padanannya cukup mudah Nasi putih ditambah dengan ikan masin dan sambal belacan sudah cukup untuk mengoncang selera makan Bagi anda yang nak masak untuk keluarga resipi perkongsian saudari Rosni Musa ni sangat sesuai dicuba Jom lihat bahanbahan yang diperlukanRESIPI ASAM PEDAS DAGING TETELBAHANBAHAN300400gm daging tetel re...

no imageCara Masak Asam Pedas Tenggiri Berempah Stail Orang Melaka
Tue, 13 Oct 2020 13:11 | Hits : 7 | MY

Sedapnya menu Asam Pedas Tenggiri ni Bagi yang teringin nak makan Asam Pedas yang sedap tak perlu lagi pergi jauh ke Melaka Anda boleh masak sendiri di rumah ikut resipi perkongsian saudari Rosni Musa niAsam Pedas Melaka ni ada macammacam versi Ada yang guna daun kari daun kunyit daun kesum dan bunga kantan Semua resipi tersebut mengikut daerah masingmasing Jadi jom cuba Pasti anda su...

no imageAsam Pedas Melaka Ikan Parang
Fri, 02 Oct 2020 00:07 | Hits : 9 | MY

Saya gembira melihat begitu ramai yang berkongsi resepi dan video masakan di facebook dan Instagram serta youtube Walaupun pada pemerhatian saya facebook kebanyakan resepi yang diceduk dari blog atau instagram orang lain Mereka hanya mengumpul resepi resepi orang lain Kerja lebih mudah dengan jalan mudah tanpa perlu memasak Tapi mereka adalah juga usaha untuk berkongsi resepinbspDi instag...

no imageKuih Seri Muka Azie Kitchen A Keeper Recipe
Fri, 02 Oct 2020 00:07 | Hits : 7 | MY

Alhamdulillah saya masih membuat kuih seri muka menggunakan resepi yang sama Sebelum ini saya menyediakanya menggunakan acuan kuih lompang di SINI Klik juga di SINI untuk entri menggunakan loyang saiz 7x7x3nbspSebenarnya menggunakan saiz loyang 8x8 hari ini pun OK Pertama lebih cepat masak Kedua tak lah tebal sangat Jadi sesuai untuk dimakan Jika tebal sangat kot lah ada yang tak h...

no imageAsam Pedas Johor Kg Sg Melayu Gelang Patah Yang Sedap
Fri, 02 Oct 2020 00:07 | Hits : 12 | MY

Saya rasa ramai yang menulis bab ini dan memerhatikan keadaan yang sama Bab bershopping di butik butik ternama Ianya berdasarkan pemerhatian saya sendiri Saya beberapa kali mengalami situasi di mana kita boleh melihat kesungguhan staf melayan kitanbspJangan marah jika saya sebutkan kebanyakannya budak budak Melayu yang mungkin berpersepsi yang orang Melayu tidak ada duit untuk membeli agakn...

no imageSotong Pedas Ala Thai, Memang Sedap Tak Perlu Lauk Lain Dah
Wed, 23 Sep 2020 05:17 | Hits : 18 | MY

Kali ini RASA ingin kongsikan resipi sotong pedas ala Thai yang sangat sedap Iedaa Jahaya melalui facebook group Rasa Share Resipi telah berkongsi resipi ini yang selalu dimasak di rumahnya Bolehlah kita cubaSOTONG PEDAS ALA THAIBAHANBAHANSotong cuci dan toskanSedikit serbuk kunyitMinyak masak beli di sini3 ulas bawang putih kisar halus2 ulas bawang merah kisar halus5 tangkai cili padi...

no imageCara Masak Ayam Pedas Korea Paling Ekspress. 10 Minit Dah Siap.
Tue, 22 Sep 2020 20:01 | Hits : 15 | MY

Ayam Pedas Korea ni memang jadi kegemaran ramai Kombinasi rasa pedas manis memang layan Namun kalau nak beli di restoran makanan Korea harganya boleh tahan mahal Jadi buat anda yang nak buat menu ni secara homemade boleh cuba resipi perkongsian saudari Zurina Zulkefli ni Sangat cepat dan tak perlu banyak bahan SempoiRESIPI AYAM PEDAS KOREA PALING EKSPRESSBAHANBAHANAyam Ayamas bersalut t...

no imageRendang Ayam, Kalau Pedas Barulah Lebih Kaw
Wed, 16 Sep 2020 21:16 | Hits : 17 | MY

Rendang tak kiralah rendang apa pun kalau dimasak pedas rasanya lebih sedap Kali ini RASA ingin kongsikan resipi daripada salah seorang ahli dalam group facebook Rasa Share Resipi Pemilik facebook Iedaa Jahaya telah memberikan resipi rendang pedas ayamJom kita tengokRENDANG PEDAS AYAMBAHANBAHANMinyak masak untuk menumis5 tangkai serai tumbuk atau kisar10 tangkai cili padi tumbuk1 ulas b...

no imageKacang Kuda Pedas Nyum Nyum
Thu, 03 Sep 2020 07:02 | Hits : 10 | MY

Mulut terasa nak mengunyah Dapat kunyah kacang sedap juga ni sambil layan cerita korea Kalau kacang yang beli rasa umpph kurang apa kata buatnya sendiri dengan rasa pedas dan masin yang seimbang Buatnya pun mudahBahanbahanKacang kuda direndam semalaman sebelum tidur Bangun pagi rebus letak secubit garamButter atau minyakBawang putih dan bawang rose kecilKalau suka biji sawi boleh letak...


Senarai Hotel Wajib Dikunjungi Cuti Sekolah
Thu, 03 Sep 2020 07:02 | Hits : 262 | MY


Website Online Counter