Resoles Inti Ayam Layan Wei Sedapnya


2021-04-08 | By rasanakmasak | 9 Hits

Kali ini RASA kongsikan resipi Resoles Inti Ayam yang simple dan inti juga mudah disediakan sesuai sangat dijadikan menu untuk sarapan minum petang mahu pun sebagai hidangan untuk tetamuBAHANBAHANUNTUK KULIT3 biji telur125gm tepung gandum250ml air sudu teh garam1 sudu makan mentega cairkanBAHAN INTI300gm fillet ayam2 ulas bawang merah cincang halus1 ulas bawang putih cincang halus sudu teh lada sulah2 sudu makan gula pasir1 sudu teh garam1 sudu makan perasa ayam1sudu makan mentega untuk menumis100ml santan airCARA MEMBUATUntuk me >>READ MORE


ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageWarganet Persoal Layanan Double Standard Setelah Penganjur Sukan Lumba Dik0mpaun RM20,000
Sat, 10 Apr 2021 17:31 | Hits : 6 | MY

Impak penu laran pandemik C0VID19 pada tahun lalu telah menyebabkan Litar Antarabangsa Sepang SIC terpaksa membatalkan banyak acara sukan permotoran sehingga timbul idea alternatif untuk menganjurkan acara berbasikal dan lariannbspbagi menampung kos operasiTerbaru sebuah penganjur acara sukan permotoran telah didenda sebanyaknbspRM20000nbspatas sebab melakukan aktiviti dengan kehadiran...

no imageNetizen Persoal Layanan Double Standard Setelah Penganjur Sukan Lumba Dikompaun RM20,000
Sat, 10 Apr 2021 14:30 | Hits : 10 | MY

Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini VOCKET Impak penularan pandemik COVID19 pada tahun lalu telah menyebabkan Litar Antarabangsa Sepang SIC terpaksa membatalkan banyak acara sukan permotoran sehingga timbul idea...

no image[VIDEO] Ain Edruce Perjelas Isu Dilabel Kasar Layan Suami
Fri, 09 Apr 2021 14:01 | Hits : 6 | MY

Walaupun sarat hamil mencecah 32 minggu pelakon dan pengacara Ain Edruce akhirnya membuka mulut apabila dilabel kurang ajar atau dilihat kasar melayan suami beliau Amirul Hafizz MustaffaMenurut Ain tidak timbul isu kurang ajar kerana beliau sendiri mengenali suaminya itu yang dilihat sangat tegas jika dibelakang tabirKorang kena tahu pasal Amirul Amirul seorang yang sangat tegas Untuk A...

no imageSedapnya Gulai Ayam Serai Lengkuas.
Thu, 08 Apr 2021 14:01 | Hits : 8 | MY

Rahsia keenakan menu ini kerana aroma herba tradisi seperti serai dan daun limau purut memang mengundang selera Rasa lemaklemak pedas dan masam manis memang terbaik Kalau dikeringkan dan tambah kerisik boleh jadi rendang Kalau korang nak tau macam mana rasanya boleh Cuban resipi niGULAI AYAM SERAI LENGKUASBAHANBAHAN1kg ayam potong sederhana dan cuci bersih250gm santan4 batang serai tit...

no imageBila Anak Dalam Fasa Banyak Bertanya, Ibu Ayah Kena Layan! Bantu Anak Jadi Talkative
Thu, 08 Apr 2021 07:30 | Hits : 11 | MY

Setiap ibu pastinya akan berasa gembira ketika melihat anak kecil semakin membesar dan melambaikan tangan untuk sekolah Seiring perkembangan usia mereka seharusnya sudah memiliki keupayaan untuk berinteraksi dengan orang sekeliling Justeru anda hendakl...

no imageEnggan jadi pelayan, gadis tipu positif Covid-19
Wed, 07 Apr 2021 21:30 | Hits : 10 | MY

Remaja perempuan yang memalsukan laporan keputusan ujian calitan Covid19 menerima padah apabila dia ditahan polis semalam Foto oleh IStockcomAFPJOHOR BARU 7 April Tindakan seorang remaja perempuan memalsukan laporan keputusan ujian calitan Covid...

no imageSedapnya Bingka Roti Ayam Berkeju
Wed, 07 Apr 2021 10:30 | Hits : 9 | MY

Kalau tak tau nak buat apa dengan roti lebih korang jangan takut cuba resipi ni Gerenti jadi punya kalau buat bahan selain roti ikut je apa yang sesuai ada dalam dapur Idea bagus sesuai untuk sarapan pagi bekal anak ke sekolah atau boleh saja sebagai hidangan makanan malam Simple dan sedap makan panaspanasBINGKA ROTI AYAM BAYAMBAHANBAHAN4 keping roti carikcarik2 ketul ayam goreng ...

no image2 nelayan maut dalam pelanggaran bot di Indonesia
Mon, 05 Apr 2021 04:00 | Hits : 3 | MY

Images Gambar ANTARA KONGSI ARTIKEL JAKARTA Sekurangkurangnya dua nelayan maut dan lagi 15 hilang apabila sebuah kapal kargo dan bot nelayan bertembung di luar pulau Jawa Indonesia menurut pihak berkuasa pada Ahad 4 April Bot ne...

no imageIbu tiri layan Aleesya bak puteri, masak makanan kegemaran sempena hari jadi
Fri, 02 Apr 2021 04:00 | Hits : 14 | MY

Bukan sekadar ucapan hari jadi kakak kepada selebriti popular Neelofa iaitu Noor Nabila turut mengadakan sambutan hari lahir untuk anak tirinya Engku Aleesya barubaru ini Perkara tersebut dikongsi bapa Aleesya iaitu Engku Emran di laman Instagram denga...

no imageMaritim Terengganu | Rampas RM 1.5 juta hasil laut nelayan Vietnam
Thu, 01 Apr 2021 11:00 | Hits : 9 | MY

Cubaan sebuah bot nelayan Vietnam melarikan diri dengan melepaskan tali tambatan dan menukar haluan tidak berhasil selepas pasukan Maritim Malaysia berjaya menahan bot tersebut Pengarah Maritim Terengganu Kapten Maritim Muhammad Suffi Mohd Ramli berkat...



Website Online Counter