Sedapnya Gulai Ayam Serai Lengkuas.


2021-04-08 | By rasanakmasak | 9 Hits

Rahsia keenakan menu ini kerana aroma herba tradisi seperti serai dan daun limau purut memang mengundang selera Rasa lemaklemak pedas dan masam manis memang terbaik Kalau dikeringkan dan tambah kerisik boleh jadi rendang Kalau korang nak tau macam mana rasanya boleh Cuban resipi niGULAI AYAM SERAI LENGKUASBAHANBAHAN1kg ayam potong sederhana dan cuci bersih250gm santan4 batang serai titik3 hirisan lengkuas3 helai daun limau purut2 sudu makan pes cili kering2 keping asam gelugor1 sudu teh serbuk perasa ayam cukup rasaGaram dan gula secuk >>READ MORE


ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageWow Sedapnya Chocolate Chiffon Cake.
Sun, 11 Apr 2021 21:01 | Hits : 1 | MY

Anda yang teringin buat sendiri rasanya ia tidaklah remeh sangat jika resipi dan cara membuatnya diikut dengan betul Maklumlah bila buat sendiri tu puas hati apatah lagi kalau ahli keluarga suka Apa tunggu lagi jom cubaCHOCOLATE CHIFFON CAKEBAHANBAHANBAHAN A7 biji kuning telur100ml susu cair putihcoklat50gm coklat gelap dicairkan DCC Colatta dilelehkan60gm coklat serbuk60gm minyak masa...

no image3 Gulai Lemak Ini Popular Di Bulan Puasa.
Fri, 09 Apr 2021 07:01 | Hits : 7 | MY

Sebut saja Masak Lemak ia mesti tak lari dari rasa lemak dan pedas Hingga ada yang kata lagi pedas lagi bagus Apapun gulai lemak memang tak pernah jemu terutama di kalangan orangorang Negeri Sembilan Kepada pencinta gulai lemak ini ada dikongsikan tiga menu gulai lemak yang sangat sedapgulai sardinGULAI LEMAK CILI PADI amp IKAN SARDINBAHANBAHAN1 tin besar sardin jenama ikut suka1 k...

no imageResoles Inti Ayam Layan Wei Sedapnya
Thu, 08 Apr 2021 14:01 | Hits : 9 | MY

Kali ini RASA kongsikan resipi Resoles Inti Ayam yang simple dan inti juga mudah disediakan sesuai sangat dijadikan menu untuk sarapan minum petang mahu pun sebagai hidangan untuk tetamuBAHANBAHANUNTUK KULIT3 biji telur125gm tepung gandum250ml air sudu teh garam1 sudu makan mentega cairkanBAHAN INTI300gm fillet ayam2 ulas bawang merah cincang halus1 ulas bawang putih cincang halus...

no imageSedapnya Bingka Roti Ayam Berkeju
Wed, 07 Apr 2021 10:30 | Hits : 9 | MY

Kalau tak tau nak buat apa dengan roti lebih korang jangan takut cuba resipi ni Gerenti jadi punya kalau buat bahan selain roti ikut je apa yang sesuai ada dalam dapur Idea bagus sesuai untuk sarapan pagi bekal anak ke sekolah atau boleh saja sebagai hidangan makanan malam Simple dan sedap makan panaspanasBINGKA ROTI AYAM BAYAMBAHANBAHAN4 keping roti carikcarik2 ketul ayam goreng ...

no image'Binik pentingkan diri sendiri' - Suami tembak isteri sampai mati, sumbat mayatnya dalam tong air &a
Sun, 07 Mar 2021 06:30 | Hits : 49 | MY

Mayat seorang wanita ditemui dalam sebuah tong air yang ditanam di sebuah ladang serai di Bandar Penawar Johor sekali gus merungkai misteri kehilangannya yang sebelum ini didakwa melarikan diri dari rumahKetua Polis Johor Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay...

no imageAngkara Cemburu, Suami Bunuh Isteri, Isi Dalam Tong Air & Tanam di Ladang Serai
Fri, 05 Mar 2021 16:30 | Hits : 33 | MY

Akhirnya misteri kehilangan seorang isteri yang didakwa melarikan diri dari rumah terjawab apabila mayatnya ditemui secara tragis dalam sebuah tong air yang tertanam di sebuah ladang serai di Bandar Penawar pagi semalam Malah lebih memilukan sua...

no imageCara Buat Sup Ayam Ala Thai. Cukup Masam, Masin & Pedas. Sedapnya Hirup
Fri, 05 Feb 2021 06:30 | Hits : 29 | MY

Biasa kita buat sup penuh dengan rasa rempah tapi kalau makan di restoren Siam lain sikit rasanya kan Ada rasa masammasam sikit memang sedap hirup Kalau nak buat sendiri boleh ikut cara yang dikongsi oleh Vidda Waheda Ismail Panaskan sedikit minyak...

no imageGulai Ikan Talang Kering Tumis Darat, Memang Popular Dengan Kelazatannya.
Wed, 23 Dec 2020 02:31 | Hits : 28 | MY

Ni dia gulai ikan talang kering tumis darat menu popular di negerinegeri belah utara Boleh makan dengan nasi lemak juga apatah lagi dengan nasi biasa memang bertambah makanResipi best ini dikongsikan oleh June Ahmad yang aktif membuat posting memasak di laman FB nya dengan sajian yang sedapsedap Kata June kalau ada pisang muda dan nangka pun boleh dibuat gulai sama macam lauk ini Gulai d...

no imageMP Padang Serai dibidas keliru tugas Duta Khas
Tue, 01 Dec 2020 22:31 | Hits : 20 | MY

PARLIMENhari ini digemparkan dengan pertikaian yang dibuat oleh Ahli Parlimen Padang Serai YB Karupaiya Mutusami dari PKR berkaitan dengan kedudukan Duta Khas ke Timur Tengah Tugas Duta Khas Timur Tengah jelas menunjukkan posisi penting untuk Negara Malaysia terus memperkukuh hubungan luar dengan negaranegara Arab di Timur Tengah Malaysia bukan sahaja sebuah negara yang hanya berfungsi pengli...

no imageGulai kawah terkenal di Pantai Timur, ini resipi enak
Mon, 30 Nov 2020 23:30 | Hits : 30 | MY

JIKA korang pernah merasa masakan daging di kenduri kahwin di Pantai Timur itu namanya daging gulai kawah Menu itu menjadi lauk utama di samping ayam masak merah acar dan sayuran Kenduri juga ibarat tidak lengkap jika tiada hidangan lauk tersebut D...



Website Online Counter