Kari Sotong Sesedap Restoran Mamak. Boleh Makan Sampai Licin Pinggan.


Kari Sotong Sesedap Restoran Mamak. Boleh Makan Sampai Licin Pinggan.

Sun, 22 Nov 2020 | By rasanakmasak | 12 Hits

Kari sotong ni kalau makan dengan nasi atau roti memang mantaplah Masak homemade boleh makan bertambahtambah sampai licin pinggan Bahan rencah tu tumis sampai garing dan naik minyak baru menjadi kesedapannyaResipi dari Umi Watie yang membahasakan dirinya Kak Chik ni memang senang aje buatnya Umi gunakan sotong saiz kecil jadi tak payah potong Katanya Kuah kari tu masuk dalam sotong bila gigit terasa kuah kari merembes ke luar memang sedap sangatLepas ni tak payah beli dari restoran mamak lagi buat sendiri aje Tengah PKPB makan kat ru >>READ MORE



ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageSambal Tumis Sotong Sedap
Fri, 27 Nov 2020 19:31 | Hits : 2 | MY

Malam tadi saya telah ketinggalan boat Baru ternampak posting yang seorang rakan Instagram telah meninggal dunia beberapa minggu yang lalu dan dikebumikan di tanah perkuburan berhampiran rumah saya Arwahnbspselalu juga like dan kadang kadang komen di IG sayanbspInnaalillaahi wainnaa ilaihiroojiuun Semoga roh arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman Sangat saya kagumi ketabahan beli...

no imageKPT-CAP beri sinar baharu buat graduan, tingkatkan kebolehpasaran
Fri, 27 Nov 2020 14:30 | Hits : 3 | MY

KUALA LUMPUR Usaha meningkatkan kebolehpasaran graduan negara dizahirkan Kementerian Pengajian Tinggi KPT menerusi program Pelan Jana Semula Ekonomi Negara PENJANA Kementerian Pengajian TinggiCareer Advancement Programme KPTCAP dengan dana sejum...

no imageMisteri Ketukan Pintu Kini Dah Sampai Ke Port Dickson, Ramai Netizen Kongsi Perkara Sama
Fri, 27 Nov 2020 13:31 | Hits : 9 | MY

Jelas wanita berkenaan lagi misteri ketukan pintu itu membuatkan dia merasa ingin tahu dan cuba memeriksa segalanya di dalam rumah Namun tiada apa yang dapat dikenal pasti mengenai ketukan pintu tersebut 8220Saya sampai keluar bilik pusing satu rumah atas bawah 8216check8217 Tengok anakanak semua tidur nyenyak Cumanya saya tak jenguk keluar tingkaplah8221 katanya Bagaim...

no imageSemua ahli KWSP boleh keluarkan Akaun 1
Fri, 27 Nov 2020 07:30 | Hits : 4 | MY

Semua ahli KWSP boleh keluarkan Akaun 1 Source httpsmalaysiagazettecom20201126semuaahlikwspbolehkeluarkanakaun1 Semua ahliKWSP boleh keluarkanAkaun1...

no imageTanda sakit buah pinggang yang perlu anda ketahui
Fri, 27 Nov 2020 04:01 | Hits : 7 | MY

BUAH pinggang atau ginjal adalah satu organ badan yang sangat penting yang mana berperanan menyingkirkan toksin dan bahan perkumuhan yang tidak diperlukan oleh tubuh Buah pinggang yang tidak berfungsi dengan baik boleh mengganggu fungsi tubuh bada...

no imageTerkini: Semua ahli KWSP boleh keluarkan duit Akaun 1, one-off RM10,000
Fri, 27 Nov 2020 03:31 | Hits : 6 | MY

SEJUMLAH 8 juta pencarum Kumpulan Simpanan Wang Pekerja KWSP dibenarkan untuk mengeluarkan wang simpanan mereka melalui Akaun 1Perkara tersebut diumumkan Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz dalam Pengulungan Belanjawan 2021 di Dewan Rakyat sebentar tadiTengku Zafrul berkata tiada syarat dikenakan kepada pencarum asalkan mereka terjejas akibat Covid19Setelah saya ber...

no imageOrang Muda Kena Belajar Buat Kuih Lompat Tikam, Kuih Lejen Jangan Sampai Dilupakan
Fri, 27 Nov 2020 03:31 | Hits : 4 | MY

Rasanya lemak manis Sangat menawan cita rasa penggemar kuih tradisional yang sifatnya lembut dan manis Kuih lompat tikam terkenal di sebelah Pantai Timur tanah air kita Selalunya ada dijual di pasar pagi Boleh dibuat untuk sarapan dan minum petang Kali ini RASA kongsikan resipi kuih lompat tikam Bolehlah belajar buat untuk dihidang time bulan puasa yang bakal muncul tak lama lagi ni kanBAH...

no imageMengidam Punya Pasal, Sanggup Angkut Pinggan Dalam Kereta. Baru Surr Makan Luar.
Fri, 27 Nov 2020 03:31 | Hits : 6 | MY

Sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat PKPB ni macam macam kisah masyarakat yang kita dengari Ada yang meruntun hati tak kurang juga memberi inspirasi Tapi kisah yang dikongsikan oleh Mohd Firdaus Jaafar Ng dalam laman Facebooknya ni agak mencuit hatiPKPB ini hanya dua hingga empat orang sahaja dibenarkan sahaja makan di meja Ia sebagai salah satu syarat bagi membendung waba...

no imageJangan rai terlalu awal, Belanjawan boleh ditolak peringkat jawatankuasa, kata Anwar
Fri, 27 Nov 2020 00:30 | Hits : 10 | MY

Jangan rai terlalu awal Belanjawan boleh ditolak peringkat jawatankuasa kata Anwar Keputusan tidak menyokong belah bahagi kerana tidak mahu ganggu Belanjawan 2021 di peringkat awal...

no imageMakan cendol durian terbaik & sedap di Seremban, Negeri Sembilan
Fri, 27 Nov 2020 00:30 | Hits : 4 | MY

Jom terjah layan Cendol Terbaik di Seremban Negeri Sembilan Cendol Haji Shariff bukan bukan sebab tu dah mainstream sangat Ini Syibli try google punya google then terjumpa satu Cendol yang RARE Cendol Durian dengan harga mampu makan 2 mangkuk sekali...


Senarai Hotel Wajib Dikunjungi Cuti Sekolah
Fri, 27 Nov 2020 00:30 | Hits : 262 | MY


Website Online Counter