Set Nasi Udang Kunyit, Daging Tumis Kerisik & Udang Masak Jintan, Mantap.


Set Nasi Udang Kunyit, Daging Tumis Kerisik & Udang Masak Jintan, Mantap.

Sat, 17 Oct 2020 | By rasanakmasak | 15 Hits

Tak tau nak masak apa hari ni apa katanbsp masak set Nasi Kunyit dengan lauk Daging Kerisik dan Udang Jintan Senang nak masak dan sedap sesuai sangat fimakan bila masa pun Buat lebih boleh bagi kat jiran sebelahnbsp Seronokkan mencuba pelbagai resipi sedap niDAGING TUMIS KERISIKBAHANBAHAN500gm daging batang pinang hiris nipis cuci dan tos2 biji kentang belah 4 dan goreng separuh masak2 sudu makan kerisik cawan kicap manis1 sudu makan hirisan gula melaka1 biji cili merah hiris serong1 sudu makan makan ketumbar biji kisar kasar1 >>READ MORE



ViRealHUB.com | Organic and Viral Social Traffic Hub


no imageMasak Tempoyak Ikan Patin Temerloh Gerenti Jadi
Sun, 18 Oct 2020 18:11 | Hits : 13 | MY

Selamat menjalani perintah kawalan pergerakan bersyarat buat semua warga Selangor Kuala Lumpur Putrajaya dan Sabah Alhamdulillah untuk hari ini kami makan ringkas sahaja Semoga kekal tabah dan terus berada di rumah masing masingHari ini saya ingin kongsikan resepi Masak Tempoyak ikan Patin Temerloh Insya Allah gerenti jadi Resepi ini diajar oleh Puan Faizah jaja yang memang menetap di Temer...

no imageAyam Masak Kicap Yang Mudah
Sun, 18 Oct 2020 18:11 | Hits : 13 | MY

Sebelum kita berceloteh bab masakan apa kata saya memohon anda yang menyalin resepi di sini untuk klik iklan yang keluar di blog saya Ianya sebagai tanda sokongan kerana seperti yang anda tahu sumber pendapatan blogger adalah dari iklan yang disiarkannbspRamai yang ingat bila masuk ke blog ini sahaja kami akan mendapat bayaran Tidak begitu Hanya bagi yang klik iklan sahaja baru blogger ...

no imageCara Memasak Daging Black Pepper Berapi Pulak, Cili Padi Selera Asia.
Sat, 17 Oct 2020 16:09 | Hits : 12 | MY

Daging lada hitam ni sebenarnya sajian fusion yang paling popular Walaupun asasnya masakan barat tetapi dengan tambahan cili padi rasanya dah mengikut selera rasa orang AsiaAnda boleh juga menambah sedikit tepung jagung dicampur air jika mahu kuah yang likatDAGING BLACK PEPPER BERAPIBAHANBAHAN 12 kg daging lembu dipotong nipis3 sudu besar sos black pepper beli online DI SINI2 sudu bes...

no imageResipi Daging Masak Sos Tiram Yang Sangat Sedap!
Sat, 17 Oct 2020 16:08 | Hits : 14 | MY

Daging lembu sebenarnya sangat sedap kalau pandai dimasak dengan betul Teknik menggoreng adalah salah satu cara memasak daging yang sedap dan menyelerakan Kali ini RASA nak kongsikan cara masak daging goreng sos tiram bersama kacang pisDAGING GORENG SOS TIRAM BERSAMA KACANG PISBahan Perapan Daging500 gram daging hiris nipis1 sudu kecil garam1 sudu kecil gula1 sudu kecil kicap BELI DI SINI1...

no imageTarikan Char Kuey Teow Bebola Daging
Sat, 17 Oct 2020 16:08 | Hits : 14 | MY

Selalunya char kuey teow amat sinonim dengan udang atau kerang Bagaimana pula dengan bebola daging Gerai Char Kuey Teow Teluk Kayu yang terletak di Medan Selera Adikku Kajang membawakan kita sesuatu yang luar dari kebiasaan dengan char kuey teow bebola daging merekaDi Gerai Char Kuey Teow Teluk Kayu terdapat beberapa jenis char kuey teow termasuk char kuey teow udang RM600 kerang RM500 to...

no imageAyam Masak Beriani Sempoi, Teramatlah Wanginya Sampai Ke Rumah Jiran
Sat, 17 Oct 2020 16:08 | Hits : 20 | MY

Kalau masak lauk Ayam Masak Beriani ni aunya teramatlah wanginya boleh menyebabkan meleleh air liur dibuatnya Maklumlah ada rempah beriani confirm menusuk aromanya sampai ke rumah jiranNi min kongsikan resipi Ayam Masak Beriani Sempoi perkongsian daripada Nurhayati Ab Malek Ni siap ada langkahlangkah memasaknya gerenti jadilah Nanti dah siap masak jangan lupa bagi jiran sikit tau barulah ...

no imageCara Masak Roti Pizza Tuna Guna Kuali. Sedap & Lembut Walau Dah Sejuk
Sat, 17 Oct 2020 16:08 | Hits : 10 | MY

Roti Pizza Tuna ni nampak sangat sedap dan menyelerakan Lepas ni kalau ada roti sandwich hamper expired tak risau dah sebab boleh masak menu ni Masak poun guna dapur je Nak cuba buat untuk anakanak Saudari Ain Aziz ada kongsikan resipinya Jom cubaROTI PIZZA TUNABAHANBAHAN4 keping roti sandwich2 biji telur dipukulSos cili secukupnya beli online DISINIMayones secukupnya beli online D...

no imageCara Masak Asam Pedas Daging Tetel Yang Sedap
Tue, 13 Oct 2020 13:11 | Hits : 8 | MY

Menu Asam Pedas Daging Tetel ni memang jadi kegemaran ramai Padanannya cukup mudah Nasi putih ditambah dengan ikan masin dan sambal belacan sudah cukup untuk mengoncang selera makan Bagi anda yang nak masak untuk keluarga resipi perkongsian saudari Rosni Musa ni sangat sesuai dicuba Jom lihat bahanbahan yang diperlukanRESIPI ASAM PEDAS DAGING TETELBAHANBAHAN300400gm daging tetel re...

no imageCara Masak Asam Pedas Tenggiri Berempah Stail Orang Melaka
Tue, 13 Oct 2020 13:11 | Hits : 6 | MY

Sedapnya menu Asam Pedas Tenggiri ni Bagi yang teringin nak makan Asam Pedas yang sedap tak perlu lagi pergi jauh ke Melaka Anda boleh masak sendiri di rumah ikut resipi perkongsian saudari Rosni Musa niAsam Pedas Melaka ni ada macammacam versi Ada yang guna daun kari daun kunyit daun kesum dan bunga kantan Semua resipi tersebut mengikut daerah masingmasing Jadi jom cuba Pasti anda su...

no imageMasak Dengan M&S, Bengkel Yang Menginspirasi Lebih Banyak Kreativiti Dan Idea Resipi
Tue, 13 Oct 2020 13:11 | Hits : 7 | MY

Marks amp Spencer bekerjasama dengan TCH Foodworks untuk memperkenalkan bengkel memasak Cook with MampS untuk membantu masyarakat menguasai seni memasak di rumah Buat julung kalinya peruncit terkemuka Britain Marks amp Spencer menjalin kerjasama dengan studio masakan TCH Foodworks untuk memperkenalkan satu siri bengkel memasak untuk membantu komuniti penggemar makanan untuk menguasai se...


Senarai Hotel Wajib Dikunjungi Cuti Sekolah
Tue, 13 Oct 2020 13:11 | Hits : 262 | MY


Website Online Counter